Valitse sivu

UKK - Usein kysytyt kysymykset

 

Olen vastavalmistunut / valmistumassa oleva, voinko hakea valmennukseen?
Kyllä. Vastavalmistuneena, jos et ole palkkatöissä, olet työtön ja näin valmennuksen kohderyhmää. Jos olet vielä koulussa, mutta valmistumassa pian eikä Sinulla ole vielä työpaikkaa, olet työttömyysuhan alainen ja näin valmennuksen kohderyhmää.
Käyn osa-aikatöissä, voinko osallistuja valmennukseen?
Riippuu työsi luonteesta ja työmäärästä. Oletko TE-toimiston kirjoissa työnhakijana? Jos olet, voit hakea valmennukseen.
Miten valmennus rahoitetaan?
Valmennuksen lähi- ja etäpäivien ajalta, samoin kuin harjoittelujakson ajalta, olet oikeutettu omaan työttömyysturvaasi lisättynä kulukorvauksella (9€/vrk).
Missä valmennuksen lähipäivät järjestetään?

Kuopion keskustan alueella.

Ovatko valmennuksen lähipäivät jo tiedossa?

Kyllä ovat. 

Lähipäivät ovat aina keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin, päivämäärät ovat seuraavat:

15.8., 16.8., 17.8., 22.8., 23.8., 24.8., 29.8., 30.8., 31.8., 12.9., 13.9., 14.9., 19.9., 20.9., 21.9.

Keskiviikko ja torstai ovat luonteeltaan koulutuspäiviä, perjantai ns. verkostopäivä jolloin tapaamme alueemme kiinnostavia työnantajia mm. yritysvierailuiden muodossa.

En asu Pohjois-Savossa, voinko silti ilmoittautua valmennukseen?

Kyllä voit. Huomioi kuitenkin, että valmennuksen lähipäiviin osallistumisesta ei makseta matkakorvausta. Samoin, jos asut esimerkiksi Iisalmessa ja käyt sieltä käsin valmennuksen lähipäivissä, et valitettavasti ole oikeutettu matkakorvaukseen.

Olen maahanmuuttajataustainen, voinko hakea valmennukseen?

Kyllä ilman muuta. Huomioi kuitenkin, että valmennuksen opetuskieli on suomi.

Miten valitsette osallistujat? Korostatteko jotain tiettyä koulutustaustaa tai esim. ikää?

Valmennukseen pyritään aina valitsemaan mahdollisimman heterogeeninen ryhmä, jossa on sopivassa suhteessa nuoria ja vanhempia osaajia. Lisäksi ryhmät pyritään kasaamaan siten, että osallistujien koulutustausta ja työhistoria olisi mahdollisimman monipuolinen. Tämä tukee ryhmässä oppimista ja ryhmädynamiikkaa.

Ovatko valmennuksen lähipäivät pakollisia, ts. onko niihin pakko osallistua?

Kyllä on. Kyseessä on työvoimakoulutus, joten nimetyt lähipäivät ovat pakollisia.  

Voinko keskeyttää valmennuksen, jos saan työpaikan?

Kyllä voit. Työvoimakoulutuksen tavoitteena on osallistujien työllistyminen, joten jos saat työpaikan, voit keskeyttää valmennuksen ilman jatkoseuraamuksia.

Valmennus ei vastaakaan odotuksiani, voinko keskeyttää sen?

Valinnan jälkeen paikkaa ei voi perua ilman pätevää syytä. Jos olet perumisen jälkeen edelleen työttömänä työnhakijana, TE-toimisto joutuu selvittämään oikeutesi työttömyysetuuteen ja saatat menettää työttömyysetuuden määräajaksi eli saada karenssin. Päteviä syitä ovat esim. työllistyminen, valinta toiseen koulutukseen (ja sen aloittaminen) ja sairausloma.

Jos tulen valituksi, voinko kuitenkin muuttaa mieltäni ennen ensimmäistä lähipäivää?

Kts. vastaus edelliseen kysymykseen.

Maksetaanko yritysjaksolta (harjoittelusta) palkkaa?

Ei. Lähtökohtaisesti valmennukseen kuuluva yritysjakso on yrityksille maksuton, eli heillä ei ole palkanmaksuvelvoitetta. Toki yritys saa halutessaan maksaa palkkaa, mutta velvoitetta siihen ei ole.

Millaisia yrityksiä teillä on valmennuksessa mukana?

Talentree tuo valmennukseen mukaan oman laajan yritysverkostonsa, jota hyödyntämällä voidaan kartoittaa osallistujille harjoittelupaikkoja. Talentree myös kerää yrityksiltä tietoa osaamistarpeista ja mahdollisista tulevaisuuden rekrytoinneista valmennuksen ja ennen kaikkea yritysjakson tueksi. Osallistujille ei kuitenkaan anneta paikkaa valmiiksi, vaan jokainen vastaa itsenäisesti yrityspaikan löytämisestä.

Miten harjoittelupaikka etsitään?

Kuten yllä todettiin, jokainen osallistuja vastaa itse harjoittelupaikan löytämisestä. Talentree tukee osallistujia yrityspaikan löytämisessä koko valmennuksen ajan ja antaa vinkkejä siitä, minne kannattaisi olla yhteydessä. Osallistujan on kuitenkin itse kontaktoitava yritykset.

Onko harjoitteluyrityksen sijainnin oltava Pohjois-Savossa?

Ei. Harjoitteluyritys voi sijaita missä päin Suomea tahansa.