Valitse sivu

Mikä olisi just sun duuni, se unelmien työ ja paras mahdollisuus itsesi toteuttamiseen?

Lapsuuden haaveammattini oli pitkään opettaja, kuten monilla koulukavereistanikin. Nuoruudessa unelmaurani suuntautui vahvasti arkkitehtuurin ja sisustussuunnittelun pariin. Opiskeluaika johdatti minut ihmismielen mielenkiintoisiin maailmoihin ja työhyvinvoinnin teemojen pariin. Unelmien työtehtäviä on ollut mielessä monia ja niin kuuluukin – unelmat kasvavat kyljessämme.

Puhe unelmien tavoittelusta ja merkityksellisyydestä on yleistynyt myös työelämäkeskusteluissa. Yhä useampi jakaa näkemyksen, jonka mukaan emme tee enää vain työtä: Teemme itsellemme merkityksellisiä asioita, joilla voimme vaikuttaa laajemmin. Haemme työstä mahdollisuutta itsemme ja arvojemme toteuttamiseen, luontaisten kykyjemme ja karttuneen osaamisemme hyödyntämiseen sekä kasvualustaa omalle kukoistuksellemme.

Muistatko itse mikä oli unelma-ammattisi tai jopa toiveidesi uratarina?

Kun mietit silloisia toiveitasi, tunnistatko jotain mikä erityisesti sykähdytti tai tekee sitä edelleen? Minä ihailin alakoulussa opettajia; heillä oli jokaisella vaikutuksensa siihen, millaista polkua lähdimme itse kukin rakentamaan. Opettaja oli ensimmäisiä valmentajiani. Arkkitehtuurissa ja sisustussuunnittelussa minua kiehtoi mahdollisuus kauniin ympäristön luomiseen, kätteni jäljen näkemiseen ja hahmotuskykyni käyttöön. Halusin saada aikaan konkreettisia tuloksia ja kaunista, kestävää jälkeä. Soveltavan psykologian opinnoissa loin syvempää yhteyttä itseeni ja laajempaa ymmärrystä maailmasta ympärilläni. Ne loivat minulle perustan, jolta nykyistä työtäni teen. Olen valmentaja ja coach, ja autan sinua löytämään sun duunisi. Olen vähän opettaja ja arkkitehti auttaessani unelmien urasi muotoilussa ja hyvin paljon coach tukiessani niiden esteiden ylittämisessä, joita mielessämme itsellemme rakennamme. Tämä on minun unelmieni synteesi tällä hetkellä. Oman synteesisi löytääksesi rohkaisen sinua tutkimaan kiinnostuksen kohteitasi ja unelmiasi avoimin mielen, koska mahdollisuudet oman työn muotoiluun ovat tällä hetkellä paremmat kuin koskaan. Unelmatyön ei tarvitse olla ”oman alasi” työ, sen ei pidä olla mitään, mitä luulet, että sen ”pitäisi olla”, sen on oltava sun duuni. Millaista synteesiä voisit unelmistasi rakentaa?

Unelmien työkään ei ole aina vaaleanpunaista ja höyhenenkevyttä hattaraa, jollaiseksi se saatetaan monesti mieltää. Myös työelämään kuuluu kokemusten eri sävyjä, joskus työ tuntuu höyheniltä, joskus ei. Uskon, että kun saa toteuttaa itseään ja työskennellä itselle merkityksellisten asioiden parissa, näkee ratkaisuita ongelmien sijaan. Omien kiinnostuksen kohteiden seuraaminen ja merkityksellisten asioiden tekeminen on samalla satsaus omaan hyvinvointiin.

Terveisin, Henna Heiskanen