Valitse sivu

”Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country”.

Oheinen John F. Kennedyn vuoden 1961 virkaanastujaispuheen maailmankuulu lausahdus toimii mielestäni erinomaisesti myös työnhaun ohjenuorana. Olen viimeisen kolmen vuoden aikana saanut olla mukana kirjoittamassa kymmeniä ja taas kymmeniä uusia uratarinoita ja tukemassa motivoituneita osaajia oman suuntansa löytämisessä. Samassa yhteydessä olen keskustellut lukuisten yrittäjien ja johtajien kanssa rekrytoinneista ja rekrytointipäätöksiin vaikuttavista tekijöistä. Uskallankin väittää, että jotakin oppia on myös matkan varrelta tarttunut mukaan. Tässä kirjoituksessa jaan niistä mielestäni keskeisimmät.

Palataan Kennedyn lauseeseen ja siihen, mitä sillä tarkoitan. Valitettavan suuri osa työhakemuksista saattaa tyssätä jo alkumetreillä, koska hakija on unohtanut työnantajan näkökulman. Omaa osaamista ja kokemusta kyllä saatetaan tuoda esiin kattavastikin, mutta tästä huolimatta lukijalle jää epäselväksi, mihin hakija tekstillään oikein pyrkii. Joskus välittyy jopa kuva, että hakijan ajatusmallia ohjaa se, miten yritys tarjoaisi upean haasteen ja mahdollisuuden työnhakijalle kehittyä ammattilaisena.

Olen törmännyt edellä mainittuun työnhakutapaan vuosien saatossa tämän tästä, kuitenkin se jättää minut aina kylmäksi. Omasta, ja lukuisten haastattelemieni päättäjien mielestä tämä näkökulma on väärä. Ensimmäinen – ja tärkein – osa työhakemusta on pohtia tarkasti, mitä juuri sinä työnhakijana voisit tuoda yritykseen? Mikä on se lisäarvo jota yritys saavuttaa palkkaamalla sinut? On siis kyse siitä, mitä sinä työntekijänä voisit tehdä yrityksen hyväksi.

Ask not what a company can do for you – ask what you can do for a company?

Kysymykseen vastaaminen vaatii kuitenkin muutakin. Itse asiassa työnhaussa viimeinen, joskin ehkä se kriittisin tekijä, on työnantajanäkökulman tunnistaminen ja muistaminen. Ennen sen huomiointia sinun tulee kirkastaa itsellesi, mitä oikeastaan osaat ja miten osaamisesi taipuu potentiaalisten työnantajien tarpeisiin. Jos haet avoimessa haussa olevaa paikkaa, tulee myös itse hakuprosessissa erottautua edukseen jopa satojen muiden hakijoiden joukosta. Jos taas haet ns. piilotyöpaikkoja, on aktiivisuus kaiken a ja o. Näiden lisäksi tietysti työnhakudokumenttien tulee olla kunnossa ja LinkedIn-profiilin täyttä timanttia. Suosittelijoistakaan ei ole haittaa. Koska rakastan erilaisia listoja, esitän seuraavassa kirjoituksessani mielestäni tärkeimmät tuloksellisen työnhaun rakennuspalikat.

Talentree Oy:n seuraava Unelmana Työ -valmennus alkaa elokuussa ja hakuaikaa on 22.6.2018 saakka. Valmennuksessa käsitellään syvällisemmin myös tässä kirjoituksessa käsiteltyjä teemoja. Hae siis mukaan! Helpoiten se onnistuu tästä.

Terveisin,
Sampsa Wulff, Talentree