Valitse sivu

UKK - Usein kysytyt kysymykset

 

Olen vastavalmistunut / valmistumassa oleva, voinko hakea valmennukseen?
Kyllä. Vastavalmistuneena, jos et ole palkkatöissä, olet työtön ja näin valmennuksen kohderyhmää. Jos olet vielä koulussa, mutta valmistumassa pian eikä Sinulla ole vielä työpaikkaa, olet työttömyysuhan alainen ja näin valmennuksen kohderyhmää.
Käyn osa-aikatöissä, voinko osallistuja valmennukseen?
Riippuu työsi luonteesta ja työmäärästä. Oletko TE-toimiston kirjoissa työnhakijana? Jos olet, voit hakea valmennukseen.
Miten valmennus rahoitetaan?
Valmennuksen lähi- ja etäpäivien ajalta, samoin kuin harjoittelujakson ajalta, olet oikeutettu omaan työttömyysturvaasi lisättynä kulukorvauksella (9€/vrk).
Miten valintaprosessi etenee?

Valinta on kaksiosainen: sähköinen haku + haastattelu. Hae mukaan sähköisesti tämän linkin kautta maanantaihin 31.8.2020 mennessä. Kiinnitä hakemuksessasi huomiota ennen kaikkea motivaatiokirjeeseen, eli kerro, miksi haluat koulutukseen ja miksi juuri sinut tulisi valita. Sähköisen haun perusteella valitsemme haastatteluihin kutsuttavat. Haastattelemme noin kaksinkertaisen määrän hakijoita aloituspaikkoihin nähden.

Haastatteluun kutsuttaville henkilöille soitamme haastattelukutsun tiistaina 1.9. ja keskiviikkona 2.9. ja niille, ketä emme pysty haastattelemaan, ilmoitamme asiasta sähköpostilla. Haastattelut järjestetään tiistaina 8.9. ja keskiviikkona 9.9. Talentree Oy:n toimistolla Kuopion keskustassa osoitteessa Puijonkatu 23, 2. kerros, Sektori. Teemme valinnat heti haastatteluiden jälkeen, ja ilmoitamme valituille valinnasta puhelimitse viimeistään perjantaina 11.9. Niille haastatelluille, joita emme pysty rajoitetun paikkamäärän johdosta valitsemaan, ilmoitamme asiasta sähköpostilla niin ikään perjantaina 11.9. Jos kävit haastattelussa, mutta emme sinua valitettavasti valinneet, huoli pois, olet automaattisesti varasijalla.

Tärkeät päivämäärät

Sähköinen haku aukeaa: haku on auki ja tapahtuu tämän linkin kautta.

Sähköinen haku päättyy: maanantaina 31.8.2020

Haastattelukutsut: tiistaina 1.9.2020 ja keskiviikkona 2.9.2020

Haastattelut: tiistaina 8.9.2020 ja keskiviikkona 9.9.2020, haastattelun kesto max. 30min.

Opiskelijavalinnat: perjantaina 11.9.2020

Valmennus alkaa: keskiviikkona 16.9.2020

Miten valitsette osallistujat? Korostatteko jotain tiettyä koulutustaustaa tai esim. ikää?

Valmennukseen pyritään aina valitsemaan mahdollisimman heterogeeninen ryhmä, jossa on sopivassa suhteessa nuoria ja vanhempia osaajia. Lisäksi ryhmät pyritään kasaamaan siten, että osallistujien koulutustausta ja työhistoria olisi mahdollisimman monipuolinen. Tämä tukee ryhmässä oppimista ja ryhmädynamiikkaa.

Missä valmennuksen lähipäivät järjestetään?

Kuopion keskustassa. Tarkka paikka varmistuu kesäkuun aikana.

Ovatko valmennuksen lähipäivät jo tiedossa?

Kyllä ovat.

Lähipäivät ovat aina keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin, tarkat päivämäärät löydät alta. Keskiviikko ja torstai ovat luonteeltaan koulutuspäiviä, perjantai on varattu henkilökohtaisille mentorointi- ja ohjauskeskusteluille.

Viikot 41 ja 42 pidämme taukoa lähivalmennuksesta, mutta myös silloin on mahdollista hyödyntää henkilökohtaista ohjausta. Lisäksi nämä päivät ovat etävalmennuspäiviä, jolloin haet työssäoppimispaikkaa ja teet itsenäisesti koulutukseen liittyviä etätehtäviä.

Lähipäivät ovat ke-pe 16.-18.9., ke-pe 23.-25.9., ke-pe 30.9.-2.10., ke-pe 21.-23.10. ja ke-pe 28.-30.10.

 

Olen maahanmuuttajataustainen, voinko hakea valmennukseen?

Kyllä ilman muuta. Huomioi kuitenkin, että valmennuksen opetuskieli on suomi.

En asu Pohjois-Savossa, voinko silti ilmoittautua valmennukseen?

Kyllä voit. Huomioi kuitenkin, että valmennuksen lähipäiviin osallistumisesta ei makseta matkakorvausta. Samoin, jos asut esimerkiksi Iisalmessa ja käyt sieltä käsin valmennuksen lähipäivissä, et valitettavasti ole oikeutettu matkakorvaukseen.

Ovatko valmennuksen lähipäivät pakollisia, ts. onko niihin pakko osallistua?

Kyllä on. Kyseessä on työvoimakoulutus, joten nimetyt lähipäivät ovat pakollisia.  

Valmennus ei vastaakaan odotuksiani, voinko keskeyttää sen?

Valinnan jälkeen paikkaa ei voi perua ilman pätevää syytä. Jos olet perumisen jälkeen edelleen työttömänä työnhakijana, TE-toimisto joutuu selvittämään oikeutesi työttömyysetuuteen ja saatat menettää työttömyysetuuden määräajaksi eli saada karenssin. Päteviä syitä ovat esim. työllistyminen, valinta toiseen koulutukseen (ja sen aloittaminen) ja sairausloma.

Voinko keskeyttää valmennuksen, jos saan työpaikan?

Kyllä voit. Työvoimakoulutuksen tavoitteena on osallistujien työllistyminen, joten jos saat työpaikan, voit keskeyttää valmennuksen ilman jatkoseuraamuksia.

Maksetaanko yritysjaksolta (harjoittelusta) palkkaa?

Ei. Lähtökohtaisesti valmennukseen kuuluva yritysjakso on yrityksille maksuton, eli heillä ei ole palkanmaksuvelvoitetta. Toki yritys saa halutessaan maksaa palkkaa, mutta velvoitetta siihen ei ole.

Millaisia yrityksiä teillä on valmennuksessa mukana?

Talentree tuo valmennukseen mukaan oman laajan yritysverkostonsa, jota hyödyntämällä voidaan kartoittaa osallistujille harjoittelupaikkoja. Talentree myös kerää yrityksiltä tietoa osaamistarpeista ja mahdollisista tulevaisuuden rekrytoinneista valmennuksen ja ennen kaikkea yritysjakson tueksi. Lisäksi hyödynnämme moderneja myynnin työkaluja harjoittelupaikan etsimiseen (mm. Vainu). Osallistujille ei kuitenkaan anneta paikkaa valmiiksi, vaan jokainen vastaa itsenäisesti yrityspaikan löytämisestä.

Miten harjoittelupaikka etsitään?

Kuten yllä todettiin, jokainen osallistuja vastaa itse harjoittelupaikan löytämisestä. Talentree tukee osallistujia yrityspaikan löytämisessä koko valmennuksen ajan ja antaa vinkkejä siitä, minne kannattaisi olla yhteydessä. Osallistujan on kuitenkin itse kontaktoitava yritykset.

Jos tulen valituksi, voinko kuitenkin muuttaa mieltäni ennen ensimmäistä lähipäivää?

Kts. vastaus edelliseen kysymykseen.

Onko harjoitteluyrityksen sijainnin oltava Pohjois-Savossa?

Ei. Harjoitteluyritys voi sijaita missä päin Suomea tahansa.